Omron WheezeScan Wheeze Detector skladem!

Omron Wheeze Detector slouží jako monitor pro detekci sípaní u dětí s astmatickými příznaky. Využívá inovativní technologii, která detekuje sípaní u dětí od 4 měsíců do 7 let. Měření trvá cca. 30 vteřin a všechna měření lze uchovávat v aplikaci pro mobilní telefony Omron Asthma Diary (iOS/Android) a následně konzultovat s lékařem. 

Astma ovlivňuje odhadem 339 milionů lidí po celém světě. Toto číslo roste, zejména u dětí mladších od 5 let 5 let. S tak mladými dětmi je pro rodiče zásadní sdělit symptomy svého dítěte svému lékaři a poskytovat údaje o incidentech a příznacích, přičemž se pokračuje v péči o astmatický stav dítěte .

Astmatické příznaky nejsou vždy přítomny - to je povaha stavu. Když příznaky chybí, mnoho rodičů přestane poskytovat svému dítěti léky. To často vede k vzniku a opakujícím se útokům astmatu. Zastavení léčby může také ohrozit kvalitu života jejich dítěte, protože zánět dýchacích pokračuje, i když neexistují žádné jasné příznaky.

V reakci na to Omron Healthcare vyvinul Wheezescan, zařízení pro přesné detekování sípacího zvuku - nejběžnějším příznakem astmatu u dětí mladších 5 let. Tento zvuk vzniká, když se bronchioly zúží a může být obtížné ho detekovat bez odborných znalostí a zkušeností. Wheezescan, který byl uveden na trh v šesti evropských zemích v roce 2020, je vůbec prvním domácím zařízením, které jej detekuje. Při použití v kombinaci s hlubším porozuměním symptomů prostřednictvím aplikace smartphonu astmatu mohou rodiče přesně a okamžitě sdělit příznaky svého dítěte a údaje o jejich stavu svému lékaři.

Wheezescan a astmatický deník představují klíčové komponenty přístupu společnosti Omron Healthcare k dosažení cíle „útoků na nulové astma“. napomoci ta lépe a úspěšněji řídit péči o vaše dítě.